Preventief onderhoud en reparatie
Het onderhoud van een aanhangwagen of trailer wordt – zowel zakelijk als privé – vaak als sluitpost of als een noodzakelijk kwaad gezien. Terwijl je wèl investeert in datgene wat je transporteert: je handel, werk- en/of bouwmaterieel, boot, paard, motor noem maar op.
Trap niet in die bekende valkuil
Om te zorgen dat jouw investering in de aanhangwagen van langere levensduur is, is het juist voordeliger om met regelmaat deze even te laten te checken, te onderhouden en gebreken te repareren. Trap niet in de meest gemaakte denkfout dat dit niet nodig is omdat de aanhanger maar zelden gebruikt wordt. Hoe meer deze stilstaat, juist hoe slechter dit is voor het behoud van al het materieel en de onderdelen.
Dus, stilstand is achteruitgang!
Frequent een onderhoudsbeurt laten uitvoeren heeft zowel een positieve invloed op een langere levensduur én vanzelfsprekend ook op de verkeersveiligheid. Want dat is het allerlaatste wat we willen, namelijk schade of gevaar riskeren. Niet alleen voor jezelf, maar ook niet voor anderen op de weg. Ook goed om te weten: bij het ontstaan van schade door jouw aanhangwagen ben jij altijd zelf aansprakelijk. Zorg je er echter voor dat deze in een degelijke staat verkeert, verminder je de kans op schade aanzienlijk.
Daarom adviseren wij om jaarlijks een preventieve onderhoudsbeurt te laten verrichten. We controleren dan jouw aanhangwagen op een aantal belangrijke onderdelen, zoals onder andere het chassis, banden, remmen, schokdempers, lagers, verlichting etc.
Net als bij onze caravanservice werken we volgens de BOVAG richtlijnen en voorzien we jouw aanhangwagen van een BOVAG keurmerksticker.
Kortom, denk net als wij een beetje in de lange termijn. Onderhoud is niet verplicht, maar wel noodzakelijk voor behoud!
Zakelijk of privé gebruik?
Is de aanhanger voor zakelijk of bedrijfsmatig gebruik?
Heb je voor je werk of klant vaak de aanhanger nodig? Of bezit je een marktwagen, plateauwagen, glasaanhangwagen, bloemenwagen, schamelwagen, transporter of kipper? En is deze wel altijd betrouwbaar en veilig? Het komt altijd ongelegen als je er even geen gebruik van kunt maken. Want wij beseffen hoe ernstig dit je werk kan hinderen. We zullen er alles aan doen zodat je met de aanhanger weer zo snel mogelijk veilig de weg op kan.
Daarom is het beter om je aanhangwagen jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Dan kans op onverwachte gebreken wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. En, opdrachtgevers stellen trouwens ook vaker veiligheidseisen, bijvoorbeeld omdat ze vanuit de VCA (Veiligheid Certificaat voor Aannemers) hun aanhangwagens jaarlijks moeten laten keuren.
Of gebruik je de aanhanger juist privé?
Gebruik je privé een aanhangwagen, bagagewagen, boottrailer, paardentrailer, motortrailer, fietsaanhangwagen of iets van speciaalbouw? Vaak zien we dat deze aanhangers nauwelijks onderhoud krijgen. Vaak wordt dit vergeten of bewust niet gedaan omdat de aanhanger maar weinig gebruikt wordt. En dat juist stilstand slecht is voor de mobiliteit en veiligheid, realiseer je je niet. Hoe langer deze stil staat, hoe sneller een aanhangwagen vaak helaas achter uit gaat. Juist door regelmatig onderhoud te plegen, houd je de kosten laag en word je niet verrast door onnodig hoge kosten.
We helpen je graag herinneren om jaarlijks of met vaste regelmaat onderhoud te plegen.
Onderhoudsbeurten en keuringen
We verrichten verschillende soorten onderhoudsbeurten, of ook wel keuringen uit.
Wil je een officiële BOVAG keuring, dan ontvang je na de grondige inspectie het keuringsrapport met een compleet overzicht van alle gecontroleerde onderdelen en de mogelijke gebreken. Alle onderdelen worden volgens de veiligheidsnormen gecontroleerd, zoals de koppeling, remmen, chassis, banden, wielen, schokdempers, lagers, verlichting en signalering.
We voeren onder andere de volgende onderhoudsbeurten uit:
BOVAG onderhoudsbeurt met keuring op enkelas ongeremde aanhangwagen
BOVAG onderhoudsbeurt met keuring op enkelas geremde aanhangwagen
BOVAG onderhoudsbeurt met keuring op tandemasser aanhangwagen
VCA, ISO of aankoopkeuring
Wil je een keuring dan kan dat ook. Bijvoorbeeld een keuring om te voldoen aan je VCA en ISO normeringen, dan wel een aankoopkeuring. Net als bij een onderhoudsbeurt wordt bij deze keuring de aanhangwagen gecontroleerd op allerlei rijveiligheidsaspecten. Denk hierbij aan remmen, banden, koppeling, verlichting en dergelijke. Voordat je tot definitieve aanschaf overgaat, weet je waar je aan toe bent. Na de keuring ontvang je een uitgebreid keuringsrapport. Als blijkt dat alles goed is en eventuele gebreken zijn hersteld, wordt de aanhangwagen voorzien van een officiële keuringssticker van BOVAG. Je voorkomt een kat in de zak, dan wel je verzekert jezelf dat je aan de VCA of ISO richtlijnen voldoet.
Kijk voor de prijzen en andere services onder het menu “Tarieven”.